29/05/2015

START UP: Les start up's que més interès estan suscitant (V. Cat)

Indubtablement l'àmbit emprenedor és un ecosistema propens a la ruptura de motlles, no obstant això un cop d'ull al tipus de projectes que estan sorgint últimament a Europa evidencia un innegable tendència a la clonació de models o la migració d'existents a altres mercats.

Entre tantes start up dels projectes realment disruptius representen un petit percentatge, sent encara menys els que sent realment innovadors traspuen viabilitat i són capaços d'atraure un capital risc, que malauradament al nostre continent de risc té poc i de capital ... millor deixem el tema.

En aquest context de parentiu entre projectes, hi ha una sèrie de factors que són els que amb més freqüència s'estan veient en els esdeveniments i fòrums d'emprenedoria.


1 - Internet de les coses

Sota aquest nom tan lleig batega una de les preconitzades com grans revolucions de les nostres formes de consum i de vida. Aplicacions connectades a tot tipus d'estris obren el camp funcional, traient a internet de passeig i expandint a un nivell de ciència ficció la integració entre usuari, comunitat i el trasto.


2 - Geolocalització

Si en el seu moment portals d'anuncis, serveis i xarxes socials van obrir joc en la interacció de l'usuari amb la xarxa en un entorn global, la volta de rosca ve ara a través del mòbil i les possibilitats que aquests dispositius ofereixen pel que fa a ubicació.

Múltiples webs amb propostes de valor 1.0 veuen ara com noves App’s els avancen per la vorera, diferenciant qualitativament a través de la mobilitat i segmentació per ubicació. El cas de Wallapop és un clar exponent del moment, posant en escac a portals d'anuncis consolidats, amb un plantejament clar de diferenciació per geolocalització.


3 - Economia col·laborativa - Shared economy

Un dels grans polsos que s'estan vivint entre el món online i l'offline, esdevé al voltant d'aquest plantejament de negoci que es basa en oferir als usuaris plataformes C2C en què particulars presten serveis a altres. Airbnb, Netflix, Uber etc, són algunes de les avançades d'un moviment que de moment està tocant la fibra de reaccionaris lobbies de sectors molt ben acostumats.

Actualment els marcs legals encara protegeixen aquests vedats privats de negoci, a més de no contemplar-se la possibilitat de facturació de serveis per part de particulars no autònoms, tot i això ningú dubta que aquestes restriccions hauran de flexibilitzar enfront de la marea de models de negoci sorgits de la nova economia.


4 - Models de subscripció

Molts productes compten amb demanda en línia, però la seva distribució o estructura de preus i marges compliquen en excés el desenvolupament de negoci amb els estàndards dels ecommerce a l'ús.

El model de subscripció aquesta prenent força en aquells verticals on hi propensió a una compra recurrent, un cert component aspiracional i l'oportunitat d'abaratir i simplificar els costos logístics programant i concentrat la distribució. A més la venda concertada permet l'obtenció de millors marges mitjançant una negociació amb els proveïdors fonamentada en economies d'escala.


5 - SAAS - Software as a Service

Cada vegada són més freqüents les aplicacions informàtiques que es conceben per funcionar i comercialitzar-se en el núvol, ja sigui a través de web o mobile. La proliferació d'start up 's que centren la seva proposta de valor amb aquest enfocament ja sigui B2B o B2C és innegable i no ha fet més que començar ja que es tracta d'un mercat amb molt camí per recórrer.


6 - Gaming

Si bé el gaming com a tal no es pot considerar una novetat, si ho és la tendència cada vegada més freqüent a afegir a projectes la proposta de valor és una altra una capa que fa el seu ús més lúdic. D'aquesta manera plataformes i serveis el enfocament és pràctic i funcional aconsegueixen augmentar recurrència i diferenciar-se de la seva competència amb un element més relacional. Molt freqüent és per exemple, la inclusió de rànquing i ratings d'usuaris en portals i plataformes d'anuncis.


Us animem a que si coneixeu altres models que estiguin proliferant de manera especial, ens els compartiu.

No comments:

Post a Comment