24/07/2015

START UP: 6 cites inspiradores per a emprenedors (V. Cat)



Hi han ocasions en que un sola frase pot condensar, gran part de l'experiència acumulada per una persona.

En el món de l'empresa la prova i error és una via d'aprenentatge molt habitual. Res millor que compartir experiències per a través de les vivències d'altres emprenedors estalviar-nos part d'aquests tirs fallits.

A continuació us detallo alguns aforismes que em semblen especialment traslladables al món de l'emprenedoria:


"Vés amb compte amb el que desitges, perquè es pot complir"

La majoria de metes no s'aconsegueixen per efecte de grans decisions sinó per la successió de múltiples petites decisions alineades en una mateixa direcció, sovint inconscients. Sigues honest/@ amb tu mateix/@, visualitza clarament els teus objectius a mitjà i llarg termini i tindràs gran part de la consecució a les teves mans.


"Per donar dos passos endavant a vegades cal donar abans un pas enrere"

La determinació és un combustible imprescindible per assolir l'èxit en un projecte, però no cal confondre-la amb l'obstinació. Saber escoltar, rectificar i utilitzar l'autocrítica com a palanca de millora ens permetrà corregir errors de concepte i abandonar vies mortes a temps. En els negocis com en tot per guanyar guerres cal saber quan perdre batalles.


"No aconseguiràs que ningú cregui en alguna cosa que tu no creus"

Sí la teva idea no cobreix una necessitat real, si la teva solució no és la resposta a un problema o si saps que la teva proposta de valor té mancances, no paris fins a estar convençut que el que ofereixes val la pena.


"Ningú dóna duros a quatre pessetes"

Podríem actualitzar la divisa a euros o Bit Coins, però el sentit seguirà sent el mateix. Al món empresarial hi ha oportunitats però són molt rares les panacees. Posa en dubte aquelles operacions que no li encaixin a la teva intuïció i sentit comú. En els acords és fonamental entendre on resideix el win-win, tant per arribar a un pacte satisfactori per a ambdues parts i establir aliances com per evitar sorpreses a posteriori. Si és així endavant, si no sigues precabut.


"Convèncer és millor que vèncer"

Sens dubte en un projecte empresarial es requereix comptar amb el suport de tercers, socis, inversors, treballadors, clients, proveïdors, etc. Ser capaç de persuadir i aconseguir acords és la millor garantia que les aliances seran duradores i recurrents.

I finalment, la meva favorita i la que encapçala aquest blog:


"Un viatge de 1000 milles comença amb un senzill pas"

Si tens un objectiu, has creat un pla, ho has analitzat i ho veus clar, omple l'alforja i llença't a la carretera. No hi ha camí que no hagi començat amb un primer pas.


PD - Si coneixes alguna cita especialment aplicable al món de les start up 's t'animo al fet que la comparteixis en comentaris :)

No comments:

Post a Comment